naon komponén dina panel surya

naon komponén dina panel surya

Anu mimiti, hayu urang tingali kana diagram komponén tina panel surya.

Lapisan tengah pisan nyaéta sél surya, éta mangrupikeun konci sareng komponén dasar tina panel surya. Aya seueur jinis sél surya, upami urang ngabahas tina sudut pandang ukuranana, anjeun bakal mendakan tilu ukuran sél surya anu utami di pasar ayeuna: 156.75mm, 158.75mm, sareng 166mm. Ukuran sél surya sareng nomerna tangtukeun ukuran panelna, langkung ageung sareng langkung sélna, bakal langkung ageung panelna. Sélna ipis pisan sareng gampang dibobol, éta mangrupikeun salah sahiji alesan kunaon urang ngarakit sél kana panél, alesan sanésna nyaéta unggal sél ngan ukur tiasa ngahasilkeun satengah volt, anu jauh pisan tina anu diperyogikeun pikeun ngajalankeun parabot, pikeun kéngingkeun langkung seueur listrik, urang kawat sél dina séri teras pasang sadaya siri séri kana panel. Di sisi séjén, aya dua jinis sél surya silikon: monocrystallian sareng polycrystallian. Sacara umum, tingkat tingkat épisiénsi pikeun sél poli tina 18% dugi ka 20%; sareng sél mono dibasajankeun 20% dugi ka 22%, janten anjeun tiasa nyebatkeun sél mono mawa efisiensi anu langkung luhur tibatan sél poli, sareng sami sareng panél. Éta ogé atra yén anjeun bakal mayar langkung pikeun épisiénsi anu langkung luhur anu hartosna panel surya mono langkung mahal tibatan panel surya poli.

Komponén anu kadua nyaéta pilem EVA anu lemes, transparan sareng ngagaduhan lengket anu saé. Éta ngajaga sél surya sareng ningkatkeun cai sél sareng kamampuan tahan korosi. Pilem EVA anu mumpuni awét sareng sampurna pikeun laminating.

Komponén penting anu sanésna nyaéta gelas. Bandingkeun sareng gelas biasa, gelas surya mangrupikeun anu kami disebut gelas tempered anu jelas sareng lemah beusi. Éta katingalina sakedik bodas, dilapis dina permukaan pikeun ningkatkeun tingkat transmisi anu saluhureun 91%. Fitur tempered beusi anu handap ningkatkeun kakuatan sahingga ningkatkeun kamampuan mékanis sareng résistansi panel surya. Biasana ketebalan kaca surya 3.2mm sareng 4mm. Kaseueuran panel ukuran biasa 60 sél sareng 72 sél nganggo 3.2mm gelas, sareng panel ukuran ageung sapertos 96 sél nganggo gelas 4mm.

Jinis backsheet tiasa seueur, TPT diterapkeun ku kaseueuran pabrik pikeun panel surya silikon. Biasana TPT bodas pikeun ningkatkeun tingkat réfléksi sareng ngirangan suhu sakedik, tapi ayeuna, seueur palanggan langkung resep warna hideung atanapi warna pikeun kéngingkeun tampilan anu béda.

Ngaran lengkep pikeun pigura nyaéta pigura alloy aluminium anodized, alesan utama naha urang nambihan pigura nyaéta pikeun ningkatkeun kamampuan mékanis panel surya, janten ngabantosan instalasi sareng transportasi. Saatos nambihan pigura sareng gelas, panel surya janten tangguh sareng awét salami ampir 25 taun.

what are the components in a solar panel

Tukang tapi teu saeutik, kotak simpang. Panel surya standar sadayana gaduh kotak simpang kalebet kotak, kabel sareng konektor. Sedengkeun panel surya leutik atanapi khusus henteu tiasa kalebet sadayana. Sababaraha jalma langkung resep klip tibatan panyambungna, sareng sababaraha langkung resep kabel anu langkung panjang atanapi pondok. Kotak simpang anu mumpuni kedah gaduh dioda bypass pikeun nyegah titik panas sareng sirkuit pondok. Tingkat IP nunjukkeun dina kotak, salaku conto, IP68, nunjukkeun yén éta ngagaduhan kamampuan tahan cai anu kuat sareng ngamungkinkeun nandangan hujan anu sustainable. 


Waktos Post: Sep-07-2020